PRODUKTY
Linea Espresso
Linea Espresso jest wyważona mieszanką najlepszych ziaren Robusty i Arabiki. Kawa linea Espresso to wspaniałe espresso o unikalnym w smaku, aromacie oraz cremie. Wszystkie te tradycyjne cechy sprawiły że włoskie espresso znane na całym świecie. Mieszanka o dużej gęstości, kremowa, w smaku subtelna i całkowicie pozbawiona kwaskowości. Posmak ogólnie łagodny i delikatny a pod koniec zdecydowanie intensywny i apetycznie czekoladowy.
Linea Bruna
Linea Bruna to wysokiej jakości bardzo dobrze zrównoważone klasyczne espresso o intensywnym smaku i łagodnym aromacie.Ta wspaniała kawa przygotowana z myślą o miłośnikach prawdziwego tradycyjnego włoskiego espresso bez nadmiaru goryczki i bez śladów kwasowości, po prostu idealna kawa dla ciebie :-))
Crema in Tazza DOUX
Crema w Tazza Doux jest mieszanką z harmonicznym bilansem najlepszej kawy Arabiki i zielonej Robusty. Wynikiem jest espresso z bardzo gęstej piance gładkim i smacznym orzechowym smaku .Ta wspaniała pochodząca z Sycylii kawa to typowe południowowłoskie espresso mocno palone o wyrazistym smaku i trwałej piance – cremie. Polecane do wszystkich sposobów parzenia, natomiast idealnie nadaje się do przygotowania tradycyjnego włoskiego espresso.Ochrona ziaren zapewniona jest przez opakowania Fragrance do których to wsypywane są ciepłe ziarna
Crema in Tazza
Crema w Tazza to mieszanka harmonicznego balansu najlepszej zielonej kawy Arabiki i Robusty. Efektem jest espresso z gęstą pianą o uroczym zapachu orzechów laskowych, oraz czekoladowym posmaku . Ochrona ziaren zapewniona jest przez opakowania Fragrance do których to wsypywane są ciepłe ziarna kawy. Specjalny zaworek jednokierunkowy w który wyposarzony zostały opakowania zapewnia najlepszą jakość kawy oraz wspaniały aromat.
Antico Aroma
Antico Aroma - jest starannie dobrana mieszanka ziarna Arabiki z niedużym dodatkiem doskonałej jakościowo indyjskiej Robusty. Ziarno robusty poprawia kremę szczególnie kaw typu espresso. Kawa charakteryzuje się wyrazistym i trwałym aromatem ale za to jest łagodna w smaku. Doskonała do wszelkich sposobów parzenia mieszanka Antico Aroma,składa się z najwyższej klasy ziarna.Palarnia Zicaffe znajduje się na Sycylii w miejscowości Marsala, założona została w 1929 r. przez Vito Zichitella i po dziś dzień należącej do tej samej sycylijskiej
Crema in Tazza - Superiore
Crema w Tazza Superiore - jest to mieszanka z najlepszych kaw Arabiki i zielonej części indyjskiej Robusty, które to zostały tak dobrane i połaczone oraz wypalone aby dać najlepsze espresso o intensywnym aromacie i przyjemnym delikatnym smaku gęstej jednorodnej i trwałej pianie. Crema Tazza Superiore to mieszanka